Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър Нова твДоверието към руския президент Владимир Путин намалява

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър Нова твДоверието към руския президент Владимир Путин намалява
Коментари Харесай

Байдън: Казах на Путин, че доверието към Русия намалява, инвестиции ще има, когато страната се съобрази със света

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Нова тв

Доверието към съветския президент Владимир Путин понижава в света, статутът на Русия пада и няма да има вложения в съветската стопанска система, до момента в който тя не стартира да се държи в сходство с интернационалните правила.
Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън след диалози с Путин в Женева, написа finanz.ru.
Байдън сподели, че това са въпроси, които той е повдигнал с Путин, до момента в който разисква намесата в американските избори и обстановката с правата на индивида в Русия.

„ Може да мислите, че това не е значимо, само че аз имам вяра, че е значимо за него (Путин - бел. Ред.). Доверието в света към него понижава. Как бихте се отнасяли към Съединени американски щати, в случай че знаете, че се намесваме в изборите? Как бихте се отнасяли с нас, в случай че знаете, че вършим това, което той прави? " Каза Байдън.
Действията на Русия, съгласно него, " понижават позициите й в света ", макар че Русия " обезверено се пробва да резервира статута си на водеща международна мощ ".
Това е цената, която страните заплащат за нарушение на интернационалните правила, сподели Байдън.

„ Обсъждахме търговията. Не виждам никакви проблеми в правенето на бизнес с Русия, стига тя да дава отговор на интернационалните правила. В наш интерес е народът на Русия да живее добре от икономическа позиция. Но в случай че Русия нарушава интернационалните правила, тогава познайте какво? - няма да има търговия с нас, няма да има търговия с други страни “, изясни Байдън същността на глобите.

„ Путин приказва за това през днешния ден. Как да притеглим други страни да влагат в Русия. Но те няма да бъдат толкоз дълго, колкото са уверени в нарушавания “, сподели Байдън.
Според личните му думи, по време на договарянията той прикани Путин да освободи Майкъл Калви, шефа на фонда „ Баринг Восток ”, който влага в Русия от 90-те години на предишния век, а по-късно се озова под наказателно обвиняване заради корпоративен спор поради дребна банка. „ Искате ли американски бизнес да влага? Пуснете го, да промени нещо “, разказа Байдън същността на предложенията си пред Путин.

" Ако нарушите интернационалните правила, тогава няма да можете да се възползвате от това, което се урежда от тези правила ", добави американският президент.
По време на диалозите, съгласно Байдън, той е обсъждал Беларус с Путин и Путин " не отхвърля какво се е случило там ", макар че гледа на това какво да прави по-различно.
Коментирайки обстановката към Алексей Навални, Байдън сподели, че " е дал ясно да се разбере " на Путин, че Русия ще бъде изправена пред " опустошителни последствия ", в случай че опозиционерът почине в пандиза. Усилията за интервенция в изборите и хакерските атаки също ще имат последици, предизвести той.

На директен въпрос дали се доверява на съветския президент, Байдън отхвърли да отговори. " Не става въпрос за доверие ", сподели той.
„ Въз основа на решенията, които вземаме или не, ще разберем дали сме получили някакви резултати. Ще разберем след шест месеца - можем ли да работим дружно, можем ли да решаваме проблеми дружно, започвайки с освобождението на нашите американци от пандиза и други, като киберсигурността “, заключи Байдън. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР